вторник, 5 июля 2022 г.

У ЦАРСТВІ ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН

 

Літо... Тож саме час збирати лікарські трави, щоб з настанням холодів підтримувати свій імунітет. Трави завжди були одним з найбільш цінних природних ресурсів, здатних подарувати людині здоров'я, красу і хороше  самопочуття. Збирають лікарську сировину саме тоді, коли вона містить максимальну кількість активних речовин. Є і маленькі секрети – в період тижня до Івана Купала рослини мають цілющі властивості та наділені магічною силою.

«Публічна бібліотека ім.Л.Новиченка» також не виняток, працівники займаються заготівлею лікарських рослин. Увесь збір ми поєднали з тематичною літературою і представили до уваги читачів арома-виставку «У царстві лікарських рослин», де зібрані всі матеріали стосовно збору, сушіння, вживання та користі.

Зараз у моді ароматерапія, тож в читальному залі можна насолодитися  пахучістю засушених та свіжих трав, які приносять душевне заспокоєння, а також послухати поради бібліотекарів, як заготовляти лікарські рослини, щоб вони не втратили свою цілющу силу і були максимально ефективними при застосуванні.








Комментариев нет:

Отправить комментарий