вторник, 5 марта 2024 г.

СЛОВО ТАРАСОВЕ СТРУНАМИ Б’ЄТЬСЯ

 

Мабуть, мало знайдеться в Україні історичних осіб, окрім Тараса Григоровича Шевченка, чиє життя і діяльність так би ретельно вивчалися, а день його народження за значимістю наближався до національного свята. І це цілком зрозуміло, бо він, його життя і творчість стали символом української ідентичності.

Цьогоріч ми відзначаємо 210 років від дня народження Тараса Шевченка –

великого українського поета, художника, громадського діяча.

У свідомості кожного громадянина нашої держави Тарас Григорович займає місце національного героя. Життя та творчість великого митця вже майже два століття надихає українців до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої країни.

Сьогодні, в умовах повномасштабної війни рф проти України, Тарас Шевченко залишається на позиціях лідера, чиї ідеї, літературні та художні твори є смислоутворюючими і набувають особливої актуальності. Шевченко – воїн і символ, який разом зі всіма нами обороняє українську землю.

Українці з гордістю виконують заповіт митця: «…Поховайте та вставайте, кайдани порвіте…» і вишукують поміж рядків Шевченкових творів силу й віру для боротьби і перемоги.

До цієї дати в читальному залі «Публічної бібліотеки ім.Л.Новиченка» експонується виставка-вшанування «СЛОВО ТАРАСОВЕ СТРУНАМИ БЄТЬСЯ».

Шевченківське слово звучить… Лунає у навчальних аудиторіях і на громадських майданах, у конференц-залах і в мистецьких салонах… Всюди, де є ті, хто його читає і слухає…






Комментариев нет:

Отправить комментарий