четверг, 28 марта 2024 г.

УКРАЇНЕЦЬ: ПРОСТИЙ, ІНТЕЛЕГЕНТНИЙ, ОСВІЧЕНИЙ

 

Сьогодні  в «Публічній бібліотеці ім. Л. Новиченка» Липоводолинської селищної ради відбувся вечір-спомин «Українець: простий, інтелігентний, освічений», присвячений 110-й річниці від дня народження Леоніда Новиченка.

 В читальній залі книгозбірні зібралися учасники літературної студії ім. Ф.Швіндіна, активні читачі бібліотеки, керівники громади.

Присутні на заході познайомилися з основними віхами життєвого шляху та творчим доробком критика, уродженця села Русанівка, чиє ім’я носить публічна бібліотека.

Яким би прекрасним не було життя у Києві, але все ж таки  Леонід Миколайович не забував тих країв, із яких вийшов, де пройшли його роки дитинства та юності. На запрошення місцевої влади приїздив на зустрічі письменників, відвідував редакцію місцевої газети, зустрічався з жителями рідної Русанівки.

На заході були  присутні люди, яким доля подарувала зустріч з Леонідом Миколайовичем. Це Петро Гальченко, який на той час працював головою місцевого колгоспу та Галина Семеліт, колишній бібліотекар місцевої бібліотеки.

Сьогодні ми можемо гордитися таким прекрасним земляком. Зокрема, і в тому, що досяг усього своїм розумом, стремлінням. Сам пробився у великий світ української літератури, залишивши у ньому глибокий слід.





Комментариев нет:

Отправить комментарий