пятница, 27 января 2017 г.

Герої Крут – символ нескореного духу молоді в боротьбі за власну державу

      На виконання розпорядження голови  Сумської  обласної державної адміністрації «Про проведення єдиних інформаційних днів  в області», з метою належного відзначення Дня пам’яті Героїв Крут в центральній районній бібліотеці ім.Л.Новиченка відбувся інформаційний день на тему «Герої Крут – символ нескореного духу молоді в боротьбі за власну державу». Присутні на заході бібліотечні працівники, працівники сектору культури познайомилися з подією, яка відбулася на станції Крути 99 років тому.
      Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. «Понад все вони любили свій коханий край» - писав Павло Тичина.
        Останніми роками відзначення Дня пам’яті Героїв Крут набуває для кожного українця особливого сенсу. Від чергового формально-офіційного й протокольного святкування до усвідомлення історичного вибору народу, який нині обстоюють не історичні чи вигадані герої, а реальні люди, що живуть поруч з нами.




Комментариев нет:

Отправить комментарий