пятница, 20 февраля 2015 г.

Герої Небесної Сотні



На підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, Президент України П.Порошенко видав Указ про встановлення в Україні Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначатиметься щорічно 20 лютого.
Саме з цією метою до Дня пам`яті Небесної Сотні в читальному залі Липоводолинської ЦРБ ім.Л.М.Новиченка розгорнуто прес-огляд «Герої Небесної Сотні», на якому представлені матеріали із періодичних видань про страшні події української революції та розміщені фото тих героїв, які загинули за Україну.


Бібліотекар відділу обслуговування Л.Лисенко провела презентацію фотоальбому «Люди Майдану. Хроніка», виданого в місті Києві за редакцією Л.Івшиної у 2014 році, який був подарований районній бібліотеці письменником-земляком Миколою Гриценком під час його візиту на Липоводолинщину.
Ось уже рік віддаляє нас від трагічних подій на Майдані. Побиття студентів... Багатотисячні мітинги у центрі Києва... Небесна Сотня... Революція гідності... Саме ці події і відображає цей фотоальбом. Це збірка знакових фотографій з Майдану: від першого вечора – до трагічних подій на Інститутській. І навіть більше. Фотокореспонденти та журналісти газети «День» були у вирі подій, серед тих, хто творив історію на головній площі країни та поза нею. Цей альбом – узагальнене відчуття Майдану безпосередніми його учасниками, - яким його побачив, зафіксував та осмислив на своїх шпальтах «День».

Бібліотекар, демонструючи фотознімки, згадувала разом з читачами ті жахливі сторінки історії, які на жаль уже не можна викреслити з нашого життя. Майдан вивів на авансцену української і світової історії нові українські обличчя, характери. Тож запам`ятаймо той час у образах...


Комментариев нет:

Отправить комментарий