понедельник, 16 февраля 2015 г.

Хвилююча зустріч із воїном-земляком М.Рудковським


У житті кожного з нас головною темою останніх місяців є ситуація на Сході нашої країни. На жаль, нині вороги намагаються похитнути єдність України, розв`язати війну. Зберегти цілісність зараз – отже зберегти саму країну. Тому там, на Сході, зараз воюють тисячі наших воїнів – братів, чоловіків, батьків, синів. Вони відстоюють непорушні кордони держави, наш з вами спокій. Багато земляків-липоводолинців також знаходяться у зоні АТО. Нещодавно один із них – Максим Рудковський, житель села Яганівка, перебував у короткій відпустці. Тож працівники сільського клубу, бібліотеки та школи скористались нагодою та організували зустріч з односельцем для учнів школи, вчителів та всіх небайдужих жителів села. 

                                           
Виступ сільського голови М.В.Ізюменка надав можливість ще раз згадати про прагнення українців здобути волю з часів київських князів і до сьогодення. Цікавою та повчальною була його розповідь.


Потім ведуча зустрічі бібліотекар сільської бібліотеки С.М.Коновал запросила гостя розповісти про його бойові будні. У суцільній тиші всі присутні слухали Максима. Він розповідав, як починав служити 10 місяців тому, як потрапив на Донбас, як воюють він та його бойові побратими зараз. 


Розповідав про побут воїнів, про те, як вони відпочивають, що їдять і як слідкують за особистою гігієною. Розповідав про бойові машини, на яких воює, і про незламний дух бійців. Про те, що вони завжди відчувають підтримку своїх рідних, друзів, земляків. Максим показував фотографії, музичний кліп про його батарею.


Вдячні учні подарували гостю багато власних малюнків з проханням передати їх воїнам на передовій. Подарували Максиму й оберіг – янгола-охоронця, зробленого з бісеру. Передали йому Прапор України з проханням повернути цей символ державності назад у Яганівку з підписами бійців, які обороняють всіх жителів нашої країни.


Вдячні слова матері воїна О.В.Симоненко були адресовані друзям-волонтерам, всім тим, хто підтримує і вболіває за українську армію. Вона з хвилюванням розповіла присутнім про те, як відроджується наше військо. Про те, як потрібно любити свою землю, як треба захищати її безкраї простори. Побажала учням розвиватися фізично і духовно та порадила у вільний час займатися корисними справами, долучатися до волонтерського руху.


Найбільш хвилюючим моментом зустрічі був виступ юної поетеси Дарини Котової. Вона присвятила власний вірш бійцям АТО і прочитала його всім присутнім. Закінчився захід спільним виконанням пісні «Сонячне коло».
Такі зустрічі треба проводити якнайчастіше. Щоб наше підростаюче покоління на прикладі старших товаришів вчилося любити і бажало захищати свою рідну землю.


Комментариев нет:

Отправить комментарий