среда, 11 февраля 2015 г.

Лише для любові варто жити


Ось уже багато років є свято - одне з найулюбленіших на Заході і в нашій країні. Цей день у різних країнах називається по-різному: у Норвегії – День романтиків, у Швеції – День усіх сердець, у ряді європейських країн – День закоханих. День святого Валентина святкують 14 лютого. Люди традиційно дарують валентинки, виготовлені власноруч або придбані в магазинах - маленькі вітальні листівки у вигляді сердечок з найкращими побажаннями, які відправляють коханій людині. Незважаючи на те, що День святого Валентина вважається в першу чергу святом закоханих, цього дня обов`язково вітають всіх, кого люблять: дідусів і бабусь, братів і сестер, батьків і друзів.


Кохання – це одне маленьке слово, що містить дуже великий, просто величезний зміст. Це частинка душі, переповнена неописаним щастям і насолодою. Це перш за все почуття, яке народжується в серці часом в найбільш непередбачуваний момент, і ми не в силах нічого з цим вдіяти.


Саме темі кохання була присвячена інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?», в яку зіграли учні 10-А класу у читальному залі ЦРБ ім.Л.М.Новиченка. Команду «Амур» було сформовано з 6 чоловік: Олександра Панасенка, Олега Берези, Влада Щербини, Ані Ваглай, Дмитра Запорожця та Оксани Зборик (капітана команди). Хоч учасники гри ще юні, і можливо, ще не змогли відчути це почуття на собі, але з питаннями-завданнями добре впоралися. Команда бібліотекарів підготувала різноманітні запитання, зокрема окремі з них:
-          Як називають чоловіка, котрий часто закохується в жінок?
-          Військове змагання лицарів у середні віки?
-          Атрибут одягу, який дама дарувала лицарю, коли була небайдужа до нього?
-          Як називається чоловік, який відрізняється від інших чоловіків пунктуальністю і вмінням тримати своє слово, котрий ніколи не кривдить жінку?
-          Яку має назву продукт, який є найпоширенішим з подарунків на День святого Валентина. Ще його вважають одним з афродизіаків, тобто речовин, що підсилюють любовний потяг.


     Було також багато інших цікавих і оригінальних запитань. Діти з великим задоволенням обговорювали їх між собою та давали правильні відповіді. Коли ведуча гри завідуюча відділом обслуговування ЦРБ В.Ткач  оголосила перемогу команди «Амур» над командою бібліотекарів з рахунком 6:1, діти виявили бажання ще додатково відповісти на запитання, які залишалися за ігровим столом.

   Гра закінчилась. Але нехай на Землі ніколи не закінчуються ці світлі почуття, які спонукають людей творити, любити, жити, відчувати себе потрібними, коханими та жаданими.


Комментариев нет:

Отправить комментарий