четверг, 11 января 2024 г.

ЛЕГЕНДА УКРАЇНИ: ІСТОРІЯ ЖИТТЯ МАРІЇ ПРИМАЧЕНКО

 

Народна художниця і Заслужений діяч мистецтв України – Марія Примаченко (1909–1997рр.) зробила величезний внесок в розвиток  народної художньої культури. Її виставки з великим успіхом експонувалися у Франції, Канаді, Польщі, Німеччині та багатьох інших країнах світу.

Світ образів Марії Примаченко – казковий, фантастичний. В основі його лежать фольклорні легенди, народні казки та оповідання. Вона любила зоряне небо і населяла його своїми крилатими істотами – горбокониками, русалками, птахами.  Усе так, як у казці: звірі, дерева, квіти розмовляють, борються за добро й стверджують його, знищуючи зло. Тема боротьби добра і зла, любові до всього прекрасного, створеного самою природою проходить через всю її творчість.

До 115-річчя від дня народження Марії Примаченко «Публічна бібліотека ім. Л. Новиченка» Липоводолинської селищної ради підготувала арт-простір «Легенда України: історія життя Марії Примаченко», яка ознайомить користувачів з долею геніальної української народної мисткині в жанрі «наївного мистецтва».



Комментариев нет:

Отправить комментарий