среда, 26 октября 2022 г.

МЕНІ ЦІКАВО РОЗПОВІДАТИ ІСТОРІЇ…

            Володимир Лис – справжній феномен сучасності. 26 жовтня український письменник, журналіст і драматург відзначає свій день народження. У доробку автора понад 15 романів у різних жанрах.

Знайомство з творчістю Володимира Лиса рекомендуємо почати з його роману «Століття Якова». Це найкраще творіння письменника. Не дарма ж цей роман визнали «Книгою десятиліття» на престижному літературному конкурсі «Коронація слова». Ця книжка ніколи не затримується на бібліотечній полиці.

З творчого доробка популярного українського письменника на сьогодні в бібліотеці є «Століття Якова», «Соло для Соломії», «Графиня», «Діва Млинища», «Іван і Чорна Пантера», «Країна гіркої ніжності», «Місяць, обмитий дощем», «Стара холера», «Обітниця».

До уваги читачів пропонуємо новий роман-триптих В.Лиса «Вифлеєм»,  який вийшов у світ у 2022 році.  

Його сюжет зав’язано у міцний вузол, у ньому діють і сумнозвісний цар Юдеї Ірод, і римський намісник, відомий зі сторінок Біблії Квіріній, і його раб-нишпорка, далекий предок українців Скитій, який шукатиме новонародженого «царя світу». Німецький офіцер Генріх фон Заукель двічі опиниться в охопленій вогнем Україні. А ще новітні Ромео і Джульєтта драматичних воєнних літ: українка Яринка і поляк Збишек. А ще: чи зможуть селяни з Великої Волині Юхим і Люба поселитися в омріяному домі та чи врятується донька українки Марії та єврея Давида Бетті.

Що змінилося з часу відомих трагічних подій у Вифлеємі та в людських душах і світі взагалі, як відбилися і повторилися ці події вже у бурхливому XX ст. з його Голодоморами й Голокостом?

Запрошуємо до Публічної бібліотеки ім.Л.Новиченка познайомитися з творами Володимира Лиса.



Комментариев нет:

Отправить комментарий