пятница, 21 октября 2022 г.

З’ЇЖТЕ ЯБЛУЧКО СМАЧНЕ

 

В календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається як Всесвітній день яблук. З давніх-давен яблука в Україні цінують не тільки за красу і смак, але і за цілющі властивості. У міфології та літературі яблука займають неабияке місце.

Яблуня родом з Малої Азії, звідки переїхала до Палестини і Єгипту, а звідти до Європи. Яблука почали вживати в їжу понад 8,5 тисяч років тому. Смакові та цілющі властивості яблука розхвалені ще в рукописах, знайдених у єгипетських пірамідах і гробницях. Навіть комп’ютерна компанія Apple Makintosh обрала своїм символом яблуко. До України свято прийшло з Великобританії.

Яблуко – один з найстаріших фруктів. За дослідженнями археологів яблука почали вживати в їжу 8 тисяч років тому.

Неймовірно, але у світі число сортів і різновидів яблук сягає 8 тисяч. А найбільший офіційно зареєстрований плід яблука важив 1,5 кілограма.

Цікаві факти про яблуко:

·                       Щоб зробити 1 літр яблучного соку необхідно взяти 36 яблук.

·                       Яблучний сік не має кольору і прозорий, як вода. При вичавленні яблучний сік набуває бурого кольору через взаємодію з повітрям, шляхом окислення.

·                       Яблука не тонуть у воді, так як на 25 відсотків складаються з повітря.

·                       1 яблуко здатне замінити чашку кави. 

Яблука зміцнюють імунітет, покращують пам’ять, стан судин.

Яблука вважаються природним антиоксидантом, тому регулярне їх вживання сприяє профілактиці вірусних і інфекційних захворювань.

А скільки всього чарівного, смачного, вишуканого можна приготувати з яблуками!

Тож, смачного Вам читання і міцного здоров’я!



Комментариев нет:

Отправить комментарий