среда, 4 марта 2015 г.

День професійного спілкування

4 березня працівники районних бібліотек та сільських філій зібрались у читальному залі ЦРБ ім.Л.М.Новиченка, щоб взяти участь у Дні професійного спілкування.


Розпочала захід директор ЦБС С.Лисенко. Вона наголосила на тому, що на сьогоднішній день  бібліотекар – це не просто людина для видачі книг. Перш за все це провідник у безмежному морі інформації, людина творча, готова до навчання та змін. Адже лише проводячи цікаві заходи, співпрацюючи з громадами, уміючи підлаштовуватись під сьогоднішні вимоги до професіоналів, бібліотекарі будуть потрібні своїм відвідувачам та громаді.


Завідуюча методико-бібліографічним відділом ЦРБ В.Мельник підбила підсумки роботи за минулий рік та окреслила пріоритетні завдання на 2015 рік, розповіла про районні акції та програми.


Бібліограф-методист РДБ Л.Мостова наголосила на особливостях проведення тижня дитячого та юнацького читання під час весняних канікул. Нею були підбиті підсумки проведення минулорічного районного конкурсу «Дитячий Кобзарик». Переможці нагороджені пам`ятними дипломами.
Завідуюча відділом комплектування ЦРБ Т.Лукіна зупинилась на питаннях по роботі з фондами бібліотек, довела до відома присутніх графік перевірок фондів та розповіла про особливості передплати у поточному році.



А далі відбулося підведення підсумків районного огляду-конкурсу на кращу організацію правової освітньо-виховної роботи у бібліотеках району за 2014 рік. На розгляд журі було подано 15  робіт. Заключним етапом стала їх презентація бібліотечними працівниками під час зустрічі. 


Усі дуже відповідально підійшли до поставленого завдання. Берестівська, Синівська та Підставська бібліотеки, навіть не маючи у своїх книгозбірнях комп`ютерів та навичок роботи з комп`ютерною технікою, підготували мультимедійні презентації, наочний матеріал та  захистили свої роботи на дуже високому рівні. 



Ряд бібліотек проводили презентації, демонструючи численні фото зі своїх заходів правознавчої тематики. Зваживши всі чинники (актуальність та відповідність темі конкурсу, організаційний рівень, оформлення, представлення), журі назвало переможців. Ними стали Яганівська, Підставська, Синівська, Берестівська і Калінінська сільські бібліотеки. Голова журі, завідувач сектором культури РДА Л.Дикань вручила дипломи та побажала всім присутнім подальших творчих успіхів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий