пятница, 5 мая 2023 г.

ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ БУДЕМО ГІДНІ

 

8 травня, у День памʼяті та примирення, українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Другий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни Росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва РФ.

До дня пам’яті та примирення в «Публічній бібліотеці ім.Л.Новиченка» до уваги читачів представлена інформаційна виставка «Пам’яті загиблих будемо гідні», яка нагадує нам, що ми повинні пам’ятати тих, хто боровся за Україну тоді і шанувати тих, хто воює за неї сьогодні!

Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Комментариев нет:

Отправить комментарий