среда, 27 апреля 2022 г.

ПОЕЗІЯ НЕСКОРЕНИХ

 

24 лютого 2022 о 5-й годині ранку розпочалась війна...

 Збройне вторгнення військ Російської Федерації відбулося по всіх напрямках, включаючи ділянку кордону з республікою Білорусь та адміністративну межу АР Крим. По всій Україні почалися ракетні удари по військових базах, аеропортах і стратегічних об'єктах. На декількох ділянках кордону до України увірвалася військова техніка: танки, БТРи, ГРАДи.

Нещадним руйнуванням підддалися українські міста. Практично не залишилося нічого від Ірпеня, Бучі й Бородянки під Києвом. Ворог намагається зламати нашу першу українську столицю – місто Харків. Постійних руйнувань зазнав Чернігів. Тут знищені історичні й релігійні пам'ятки культури. Найкатастрофічніша ситуація наразі в Маріуполі. Ворожа артилерія й авіація просто рівняє місто з землею: бомбардує лікарні, заклади освіти й культури, заводи і фабрики і просто цілі житлові квартали. Частина Херсонської й Запорізької областей знаходяться під тимчасовою окупацією.

Та попри всі ворожі потуги, український народ не здається й ніколи не здасться. Український спротив триває не лише на воєнному та дипломатичних фронтах, а й на культурному. Коли слово це зброя, то наші музи не мовчать,  вони голосять на весь світ про український біль і українську незламність. І чим сильніший біль – тим міцніша незламність. Не дивлячись на жахи війни, 80% із написаного нашими поетами-земляками: Володимира Головка, Валентини Пось, Світлани Кулинич, Людмили Ловигіної, Аліни Шульги та Євгенія Мельника  – оптимістичні вірші, з вірою в перемогу нашої держави.

Збірку «ПОЕЗІЯ НЕСКОРЕНИХ» ви можете переглянути в он-лайн форматі за посиланням

https://drive.google.com/file/d/1ffqKQGdSWc-ZykaU2mdgX8iuSG-R0XqZ/view?usp=sharing

Комментариев нет:

Отправить комментарий