пятница, 27 апреля 2018 г.

Душа народу в його творіннях


Європа оголосила 2018-й рік Роком культурної спадщини, а в Україні Кабінет Міністрів підтримав проект указу Президента України про оголошення 2018 року Роком охорони культурної спадщини.
Культурна спадщина складає значну частину нашого життя. Вона оточує нас в будівлях наших міст і виражається через природні ландшафти та місця археологічних розкопок. Це наше спільне багатство, спадок, який перейшов до нас від попередніх поколінь. Це унікальний фонд знань, спогадів та краси. І це чудовий прояв нашої ідентичності. Культурна спадщина також робить дуже важливий внесок у наше суспільство та наші громади. Вона зближує нас.
В читальному залі Липоводолинської ЦРБ ім. Л.М.Новиченка для відвідувачів представлена виставка-інсталяція  «Душа народу в його творіннях», яка розкриває культурне надбання  рідного краю. Матеріали на ній  підібрані за  такими розділами: «Безцінна спадщина мого краю», «Обереги долі», «У співавторстві з вогнем», «Культурна спадщина Липоводолинщини».
На виставці милують око краєзнавчі видання, фото старовини, предмети вжитку предків… Привертають увагу і фарфорові вироби, виробництво яких було налагоджено в середині ХІХ століття. Окрасою виставки стали кролевецькі рушники, якими здавна славиться Сумщина.







Комментариев нет:

Отправить комментарий