пятница, 5 августа 2016 г.

«Іван Франко – майстер духу і слова»

Іван Франко – одна з найяскравіших постатей в українській історії. Поет і публіцист, прозаїк і драматург, економіст, учений, енциклопедист, політик, перекладач,  Іван Якович був великим українцем і достеменним європейцем.
З любов’ю і шаною вимовляємо ім’я Івана Франка, відзначаючи його 160-ту річницю від дня народження. З нагоди ювілею та проголошення Року Івана Франка Липоводолинська центральна районна бібліотека ім..Л.М.Новиченка презентує для своїх користувачів книжкову виставку – портрет  «Іван Франко – майстер духу і слова». Вона має  розділи: «Сьогодні, мов зоря, він сяє Україні», «Твори, наповнені потугою любові, щедрості, добра!», «Іван Франко – поет болю і супротиву». На виставці  представлені друковані, критичні матеріали, монографії, про основні сторінки життя і творчості письменника, художні твори, ліричні збірки поета, спогади відомих людей, які знали Івана Франка, повісті-есе, біографічно-краєзнавчі видання, фотодокументи, фотосвітлини.
Особа Франка і його творчість вчать нас розуміти себе, відчувати та позиціонувати як нація, гідна поваги та захоплення. Кожен його твір – це ідея загальнонаціональної єдності та автентичності.

Центральна районна бібліотека ім..Л.М.Новиченка  запрошує користувачів вирушити у мандри шляхами, якими ходив колись Великий Каменяр і дізнатися  для себе щось нове. Бо пізнати Франка для нас, українців, означає пізнати себе, своє минуле і своє майбутнє. Його багата й талановита спадщина — не архів і не музей, а відкритий простір  інтелектуального пошуку. Тож читаймо Франка і його твори принесуть нам насолоду.

Комментариев нет:

Отправить комментарий