пятница, 22 апреля 2016 г.

«Чорнобиль в серці України, а тінь його - по всій землі»

     Наближається 30-річниця чорнобильської катастрофи. Слово «Чорнобиль», яке до катастрофи було назвою невеличкого українського села на Поліссі — зі свіжим повітрям і фруктовими садами — досі асоціюється в нашій свідомості з чорним кольором, що тягнеться трагічним шлейфом з минулого сторіччя до сьогодення. А сучасне (на той час) місто Прип'ять — з дитячими садками, школами, бібліотеками, магазинами, лікарнями — перетворилось і залишається містом-привидом, яке знаходиться в епіцентрі 30-кілометрової «зони відчуження».
 21 квітня 2016 року в Липоводолинській центральній районній бібліотеці ім.Л.М.Новиченка для  учнів  7-Б класу місцевої школи (класний керівник О.В.Крупська). було проведено  годину інформаційного простору
«Чорнобиль в серці України, а тінь його -  по всій землі», присвяченій цій трагедії.  Віртуальний екскурс в те далеке 26 квітня 1986 року їм організували бібліотекарі відділу обслуговування.  Чорнобиль – це вже історія України, тому бібліотекарі хотіли поглибити знання про Чорнобильську катастрофу та охарактеризувати її як трагедію українського народу і подію планетарного масштабу; виховати почуття сприймання чужого болю як свого, загальнонародного горя – як особистого, почуття любові до людини, до землі, до держави; виховати почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок України.

Учасники заходу мали змогу переглянути документальні фільми  зі зворушливими кадрами ліквідації катастрофи. На закінчення  присутні запалили поминальну свічку і хвилиною мовчання вшанували тих, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий