пятница, 30 октября 2015 г.

Літературно-мистецька вітальня “Гостини для душі”

Гостини для душі”  - таку назву має літературно-мистецька вітальня, щойно відкрита в Липоводолинській центральній районній        бібліотеці ім.Л.М.Новиченка. В читальному залі зібралися працівники культури, члени літературної студії ім..Ф.І.Швіндіна, працівники редакції районної газети  «Наш край” та активні читачі бібліотеки. “Мета такого об”єднання, – говорила у вітальному слові  директор  ЦРБ С.А.Лисенко, – згуртувати навколо себе творчу еліту селища та сіл району: поетів, художників,  музикантів, які  щедро діляться своєю майстерністю, умінням творити красу  українського  мистецтва слова і пензля та донести ці джерела духовності до людей. Літературно-мистецька вітальня гостинна для всіх, кому не байдуже рідне слово, пісня, традиції українського народу. Адже все, десь у глибині душі переболіле, пережите, в результаті виливається в поетичні рядки, музику, полотно… Ми  хочемо бачити тут не лише людей з досвідом, але й поетів-початківців. Саме в стінах бібліотеки є можливість творчо реалізуватися тим, хто відчуває у собі натхнення і бажання створювати шедеври мистецтва і ділитися ними”.
Обрана громадська рада вітальні, в яку ввійшли Лисенко С.А. – директор ЦРБ ім.Л.М.Новиченка, Сенченко К.П. – голова літературної студії ім.Ф.Швіндіна, Ралко Н.М. – вчитель Синівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Шутько Н.Г. – заступник редактора районної газети  “Наш край”, Міщенко В.В. – місцевий поет.

Цього ж дня відбулася зустріч учасників вітальні з педагогом, письменницею, дипломантом  Міжнародного конкурсу ім.. П. Кускова, головою Роменської міської громадської організації «Літературне  об’єднання  «Дивослово”, членом Міжрегіональної  спілки письменників  України, депутатом Роменської міської ради трьох скликань, уродженкою с.Лучки нашого району Тетяною Лісненко, яка  є автором  10 поетичних збірок. Присутні мали чудову можливість поспілкуватися з автором, ознайомитися з життєвим та творчим шляхом поетеси, насолодитися її  прекрасними віршами. Поезія пані Тетяни щира і пристрасна. В ній биття гарячого і доброго серця, сповненого полум’яним коханням, тривогою за долю України. Усіх присутніх у залі до глибини душі зворушили багатогранний талант та щедрість душі цієї людини. Поетеса подарувала книги з автографом ЦРБ ім.Л.Новиченка та прихильникам  її таланту. Учасники вітальні щиро дякували пані Тетяні за приємні хвилини спілкування, побажали всіляких гараздів, любові, світла, творчої наснаги, нових поезій, і ,звичайно нових збірок.



Комментариев нет:

Отправить комментарий