вторник, 13 октября 2015 г.

Земний уклін тобі, Солдате України

   Напередодні свята Дня захисника України 13 жовтня в читальному залі Липоводлинської ЦРБ ім.Л.М.Новиченка відбувся вечір-зустріч «Земний уклін тобі, Солдате України» воїнів-земляків, учасників АТО та учнів 10-х класів місцевої школи.
  На початку зустрічі бібліотекарі Ткач В.М. та Лисенко Л .М. розповіли присутнім про неповторне і легендарне явище в історії українського народу – Запорозьку Січ, про героїчні козацькі подвиги, високий патріотизм і національну самосвідомість. А також про подвиг українського солдата, який ціною свого життя захистив рідну землю від страшної чуми ХХ ст. – нацизму, який назавжди залишився в нашій пам’яті, в наших серцях як воїн-герой.
  Події в Україні, що почалися з листопада 2013 року тривожать та не залишають жодного громадянина країни, майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій на сході України. Десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну  цілісність України.
  Запрошеними гостями зустрічі були воїни-земляки. Це Максим Вікторович Рудковський – житель с.Яганівки, боєць 8-ї батареї 27-го Сумського реактивного полку «Ураган» та Олексій Володимирович Пшенічніков – житель
 Липової Долини, старший солдат, механік-водій реактивного взводу 3-ї реактивної батареї 1-го реактивного артилерійського дивізіону «Ураган» .
Це воїни, що встигли побувати на війні та зустрітися зі смертю. Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі, справжні патріоти України. Бійці ділилися з учнями спогадами, розповідали школярам, що пережили за час, проведений в зоні АТО. Хлопці своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити Батьківщину, але і вчинками доводити це. Відповідаючи на запитання запрошені воїни намагалися в доступній формі розповісти школярам та всім присутнім про життя на війні, проте, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність та братство. А також продемонстрували відео з страшними картинами війни, яке привезли з собою з зони АТО.
  Запрошені бійці получили від бібліотечного колективу та учнівської молоді щирі слова подяки і  шани.

  Ця зустріч нікого не залишила байдужим і завершилася фотографією на згадку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий