четверг, 16 июля 2015 г.

Живи моя держава, Україна

До 25-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України центральна районна бібліотека ім.Л.Новиченка провела історичний екскурс «Живи моя держава, Україна» для дітей, які знаходяться на оздоровленні в педіатричному відділенні центральної районної лікарні.
16 липня на нашому календарі звичайний буденний день, хоча колись, 25 років тому, він був святковим. Цього дня 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла документ великої історичної ваги – Декларацію про державний суверенітет України. Цей день назавжди залишиться в історії українського народу великим і пам’ятним днем.
Суверенітет – це незалежність держави, що полягає у її праві на власний розсуд вирішувати свої внутрішні і зовнішні справи без втручання в них будь-якої іншої держави. Так, Україна здобула волю і незалежність.
                                                     Нарешті, дочекалися і ми
                                                                             Своєї незалежної держави
Україна – країна трагедій і краси, країна де найбільше люблять волю і найменше знали її. Ви – майбутнє України. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте свій народ і його мелодійну мову. Шануймо себе і свою гідність і шанованими будемо іншими!


Комментариев нет:

Отправить комментарий