понедельник, 11 мая 2015 г.

Війни свідки живі


Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. В цьому році 70-та весна вітає всіх тих, хто пережив війну,  їхніх внуків і правнуків і нагадує в сімдесятий раз про страхіття війни й наказує берегти мир. 6 травня в приміщенні Липоводолинської ЦРБ ім.Л.М.Новиченка відбувався вечір-зустріч поколінь «Війни свідки живі».

Ця зустріч – це данина пам’яті всім тим, хто власним життям, здоров’ям, досвідом відчув усі жахіття війни. На захід було запрошено  безпосередніх свідків Другої Світової Війни. Це учасники бойових дій Олексій Маркович Бельмас та Микола Остапович Сипко, учасник війни Марія Яківна Грабко та дитина війни Анатолій Федорович Науменко. Вони згадували про нелегкі роки війни та ділилися  своїми спогадами про пережите з учнями  місцевої школи.

Ветерани! Скільки горя випало на їхнє покоління! Але вони мудрі, вони вміють прощати і любити. Спасибі, що вони вистояли, що  перемогли.



Дарунком для них були музичні вітання у виконанні аматорського народного естрадного гурту «Світанок» РБК.



Вдячні нащадки пам’ятають подвиги своїх батьків, дідів, прадідів і учасники театрального гуртка районного будинку для дітей та юнацтва  прийшли привітати їх віршованими творами.



Емоційні розповіді ветеранів поглибили знання учнів про події Другої Світової війни, допомогли усвідомити велич подвигу українського народу та зберегти пам’ять про захисників Вітчизни, шанобливо ставитися до ветеранів війни, людей старшого віку, гордитися за свій народ.

Ведуча заходу, завідуюча відділом обслуговування В.Ткач, на закінчення подякувала всім його учасникам, побажала всім здоров’я, добра і злагоди та запропонувала присутнім разом з гостями зробити фото на згадку про зустріч.







Комментариев нет:

Отправить комментарий