В календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається як Всесвітній день яблук. З давніх-давен яблука в Україні цінують не тільки за красу і смак, але і за цілющі властивості. У міфології та літературі яблука займають неабияке місце.
Яблуня родом з Малої Азії, звідки переїхала до Палестини і Єгипту, а звідти до Європи. Яблука почали вживати в їжу понад 8,5 тисяч років тому. Смакові та цілющі властивості яблука розхвалені ще в рукописах, знайдених у єгипетських пірамідах і гробницях. Навіть комп’ютерна компанія Apple Makintosh обрала своїм символом яблуко. До України свято прийшло з Великобританії.
Яблуко – один
з найстаріших фруктів. За дослідженнями археологів яблука почали вживати в їжу
8 тисяч років тому.
Неймовірно, але у світі число сортів і різновидів яблук сягає 8 тисяч. А найбільший офіційно зареєстрований плід яблука важив 1,5 кілограма.
Цікаві факти про яблуко:
·
Щоб зробити 1 літр яблучного соку
необхідно взяти 36 яблук.
·
Яблучний сік не має кольору і
прозорий, як вода. При вичавленні яблучний сік набуває бурого кольору через
взаємодію з повітрям, шляхом окислення.
·
Яблука не тонуть у воді, так як
на 25 відсотків складаються з повітря.
· 1 яблуко здатне замінити чашку кави.
Яблука
зміцнюють імунітет, покращують пам’ять, стан судин.
Яблука
вважаються природним антиоксидантом, тому регулярне їх вживання сприяє
профілактиці вірусних і інфекційних захворювань.
А скільки
всього чарівного, смачного, вишуканого можна приготувати з яблуками!
Тож, смачного
Вам читання і міцного здоров’я!
Комментариев нет:
Отправить комментарий