воскресенье, 11 августа 2024 г.

МИ МОЛОДИЙ ЦВІТ НОВОЇ УКРАЇНИ

 

12 серпня в Україні відзначають День молоді.

Кожна молодь, обирає свій життєвий шлях: дехто егоїстично думає про себе, задовольняє лише особисті потреби, але й є активні, розуміючі та перспективні, такі, хто самовіддано, з усією любов’ю розвиває своє село, селище, громаду, або навіть цілу країну!

Не виняток і молодь нашої громади. До святкового дня працівники «Публічної бібліотеки ім.Л.Новиченка» презентують виставку  молодих, талановитих, креативних, ініціативних жителів громади, які своїми досягненнями показують лідерські якості, формують приклад для всіх молодих людей нашої громади прагненням до нових вершин, та доводять, що наполеглива робота над собою приносить високі результати.

Виставка носить назву «МИ МОЛОДИЙ ЦВІТ НОВОЇ УКРАЇНИ», тож давайте знайомитися!

Славну традицію української вишивки продовжують наші сучасниці, одна з них працівник Інклюзивно-ресурсного центру громади – АЛЛА ВОВК. Маючи лише голку з нитками, її руки творять дивовижні речі, вишивання – дуже тонка і кропітка робота, не в кожного вистачить терпіння і бажання цим займатися.

У наш час вишивка бісером набуває все більшої популярності. Така вишивка не є обереговою, а декоративна орнаментика робіт не має символічного значення. Виготовлення цих картин супроводжується суто естетичним задоволенням, яке майстриня отримує від процесу вишивання. Директор цього ж інклюзивного центру – ТЕТЯНА КОЛОДЯЖНА – вишиває усе прекрасне, що заховане у душі.

Багатогранні картини липоводолинських художників, поєднання різноманітних технік та зображення актуальних тем робить роботи цих митців надзвичайно прекрасними та однаково затребуваними. Зачаровують роботи ОЛЬГИ ШЕВЧЕНКО, ОЛЕСІ ЧАСНИЧЕНКО та АНАСТАСІЇ ЛУКІНОЇ, всі вони випускники Дитячої школи мистецтв, які працюють кожен на своїй ниві.

Виставку продовжують роботи молодого, талановитого фотографа – АНТОНА РЕДЬКІНА, молодий юнак, житель села Русанівка, студент, який у вільний час займається улюбленою справою, фотографуючи краєвиди малої Батьківщини. Своїми роботами славиться на сторінках соц. мереж.

Спортивна молодь – майбутнє України. Завдяки старанням очільникам громади – молоді люди мають можливість, тренуватися, займатися улюбленими видами спорту на спортивних майданчиках, залах та тренувальних парках.

Наша громада пишається своїми молодими талантами, один із них – ЕРІК ФЕСЕНКО, молодий футболіст, вихованець обласного ліцею спортивного профілю «Барса». Кращий гравець футбольного клубу «Барса» та гравець  команд, які функціонують на території громади.

ЄВГЕН СОЛОНИКОВ ТА НАЗАРІЙ ЦЬОМА – приклад для усіх молодих людей нашої громади.  Займаються хлопці вільною боротьбою з раннього віку під керівництвом тренера дитячої юнацько-спортивної школи – Дениса Васюти.  Його вихованці як своїми досягненнями так і своїми  прагненнями доводять, що наполеглива робота над собою приносить високі результати. Вони є чемпіонами Міжрегіональних та Всеукраїнських турнірів.

Армреслінг, як виявилось – це і жіночий спорт. Позитивний приклад – здобутки юних армреслерок. Славні дівчата ЮЛІЯ КАЛЮЖНА, ДАР’Я ШУТЬКО та ВЕРОНІКА ДІДУХ вже мають досягнення у даному виді спорту. Володарі призових місць «Кубку Коваля», доводять, що наполеглива праця, постійні тренування та «сильні» риси характеру приносять високі результати та поставлені цілі.

Славиться наша громада і юними науковцями. Учень Липоводолинського ліцею, вихованець педагогині Світлани Тимошенко – ТИМОФІЙ СЕМЕЛІТ, увійшов до списку кращих МАНівців Сумщини. Це щорічна можливість для юних дослідників з усієї України  презентувати свої проєкти. Пишаємося нашим розумним поколінням!

Продовжує виставку молоде і талановите подружжя ЄВГЕНІЯ та КАТЕРИНИ ГРИНЬ. Вони обоє педагоги, мають золоті руки. Євгеній у вільний від роботи час працює з виробами з деревини, а Катерина захоплюється вишиванням хрестиком та бісером. Виховують двох прекрасних діток та радіють, що працюють і творять у рідному селищі.

Мистецтвом в’язання крючком захоплюється молода – ЮЛІЯ ТАЦЕНКО, це мистецтво її заспокоює, відволікає від буденності, в’яже вона і дитячі іграшки та дарує їх своїм племінникам та знайомим.

Завершує виставку унікальна річ – музичний інструмент, виготовлений власноруч жителем Липової Долини – АНТОНОМ БАЙРАМОВИМ.  Талановитий юнак у вільний від роботи час, а працює він на «Заводі Кобзаренка» не лише захоплюється грою на гітарі, а й пише музику сам.

Запрошуємо всіх охочих відвідати дану виставку, яка буде працювати до кінця цього місяця.







Комментариев нет:

Отправить комментарий