воскресенье, 21 июля 2024 г.

ОНЛАЙН-ТРЕНІНГИ ДЛЯ КООРДИНАТОРІВ ХАБІВ ЦИФРОВОЇ ОСВІТИ СУМЩИНИ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «ЗДОБУТТЯ ЦИФРОВИХ НАВИЧОК У БІБЛІОТЕКАХ-ХАБАХ ЦИФРОВОЇ ОСВІТИ»

         З 15 по 19 липня в рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти» в тренінговому центрі ОУНБ відбулися онлайн-навчання для координаторів Хабів цифрової освіти Сумської області.

Проєкт реалізувувала ВГО Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації України, Сумським регіональним тренінговим центром.

«Публічна бібліотека ім.Л.Новиченка» Липоводолинської селищної ради  також взяла участь онлайн тренінгах. Під час  навчання працівники бібліотек ознайомилися з практичним посібником «Бібліотеки – Хаби цифрової освіти», нормативними документами, методикою вивчення потреб мешканців громад у цифровій грамотності. Цінним було вивчення навчальних, інформаційно-консультативних, довідкових послуг, а також послуг створення цифрового контенту. Вивчалася комунікаційна стратегія бібліотеки, рамка цифрових компетентностей, цифрограм та інші тести для аналізу вмінь і навичок.

Цінними і цікавими були виступи тренерів Олега Стечкевича, доцента кафедри педагогіки та інноваційної освіти НУ «Львівська політехніка», кандидата педагогічних наук, Google for Education Certified Trainer «Створення відео контенту»;  Олександра Бугаєнка, співробітника Охтирського Молодіжного Центру, медіадрайвера «Кібербезпека» та провідного юрисконсульта ОУНБ, проєктної менеджерки Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна Ірини Варламової «Рамка цифрових компетентностей». Особлива подяка консультантці, завідувачці регіонально-тренінгового центру Запорізької ОУНБ Ганні Мацієвській.

Приємно, що учасники онлайн-тренінгу, працівники бібліотек Сумщини, були активними, ділилися своїм досвідом. Як результат, 30 учасників заходу з 19 територіальних громад області та обласних бібліотек отримали сертифікати. В «Публічній бібліотеці ім.Л.Новиченка» сертифікат отримала бібліотекар І категорії – Наталія Логвін.

Обізнані координатори Хабів цифрової освіти області тепер проведуть заняття із цифрової грамотності та нададуть консультації для мешканців громад, відвідувачів бібліотек.



Комментариев нет:

Отправить комментарий