пятница, 21 июня 2024 г.

ПАМ’ЯТАЙМО! У ЦЕЙ ДЕНЬ ПОЧАЛАСЯ ВІЙНА

 

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війнидень пам'яті в Україні. Відзначається щорічно 22 червня, у день початку німецько-радянської війни.

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. О четвертій годині ранку мирне небо нашої Батьківщини пронизав стрімкий звук німецьких авіа бомбардувальників. Багато наших співвітчизників загинуло вже в перші дні війни, обороняючи кордони рідної держави. Протягом усіх років війни на полях боїв загинуло (за різними даними) від 3 до 4.5 мільйонів українців. Фактично, війна забрала життя кожного п’ятого співвітчизника: батька, брата, чоловіка.

Надзвичайні втрати українського народу в роки Другої Світової війни, сповнені скорботи про тих, хто загинув, про наших дідів і прадідів – захисників – героїв, що подарували нам мирне небо та вільну державу. Виявивши нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, українці здобули мир та омріяну єдність у межах однієї держави, яка ще мала пройти свій тернистий шлях до незалежності.

«Публічна бібліотека ім. Л. Новиченка» презентує виставку-вшануваня «Памятаймо! У цей день почалася війна», аби ще раз нагадати користувачам книгозбірні та мешканцям громади про трагічну сторінку з історичного минулого нашої Батьківщини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий