четверг, 18 марта 2021 г.

Я ВИБРАЛА ДОЛЮ СОБІ САМА…

 

ХХ століття увійшло в історію української літератури як століття поезії. У читацькій пам’яті лишаються не окремі рядки чи навіть вірші, а постаті поетів, і одними з найяскравіших є поети-шістдесятники – Д. Павличко, М. Вінграновський, І Драч, В. Симоненко. На чолі цієї невеликої когорти ми бачимо постать жінки – Ліни Костенко, яка стала символом честі і відваги.

Ліну Костенко вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, а її біографія є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості. Її вислови надихають на зміни і змушують замислитися над вічними темами. Усе своє життя письменниця не боялася влади та відкрито говорила всю правду про неї. Нині вона воліє мовчати, а з нами говорять її твори.

З нагоди 91 річниці від дня народження Ліни Василівни Костенко в Публічній бібліотеці ім. Л. Новиченка підготовлено книжкову виставку, яка містить видання творів Ліни Костенко.


#_Вітаю_Ліну_Костенко #ЛінаКостенко #_Ліна_Костенко_91

Публічна бібліотека ім. Л.Новиченка Липоводолинської селищної ради долучилася до Всеукраїнського флешмобу з нагоди 91-річниці з Дня народження української поетеси – ЛІНИ КОСТЕНКО

https://www.facebook.com/100027424805797/videos/786929902231163/



Комментариев нет:

Отправить комментарий