среда, 5 февраля 2020 г.

Все, що душа довірила словам


В рамках літературно-мистецької вітальні «Гостини для душі» у стінах публічної бібліотеки ім. Леоніда Новиченка пройшла  зустріч з чудовою жінкою, сумчанкою, поетесою Надією Позняк.
Народилась пані Надія в с. Вовківці Роменського району Сумської області, в родині Михайла Овсійовича та Марії Степанівни Дорошенків. Дитинство пройшло в місті Ромни, в селищі міського типу Липова Долина Сумської обл., в місті Суми, де мешкає і нині. За фахом – вчитель математики, за покликом душі  письменниця. Віршуванням захопилася ще в шкільні роки, але серйозно та систематично писати стала в зрілому віці. Випускниця літстудії  «Лит-ра.com» в своєму місті Суми. На рахунку поетеси десятки дипломованих нагород та відзнак її влучного слова.
Незважаючи на досить вагомі досягнення, Надія Позняк видала поки що лише дві поетичні збірки «Шкіра» та « Ряди Фур’є».  До своїх книг поетеса йшла довго і вдумливо, не поспішаючи одразу надрукувати написане. Самокритичне ставлення до власної творчості є гарантом літературного професійного зростання, так само як і безперечний поетичний дар авторки. Художнє слово Надії Позняк сповнене глибокого психологізму та водночас легкості, свіжості, оригінальності. Проникливість її віршів дозволяє не злякатися назви, а сміливо «розкласти в ряди» існуючу реальність.
Свої творчі доробки Надія Михайлівна подарувала користувачам публічної бібліотеки ім. Леоніда Новиченка.
















Комментариев нет:

Отправить комментарий