вторник, 28 января 2020 г.

Бій за майбутнє України


Крути, 29 січня 1918 року... Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії та безпечності. Саме в цей день відбувся бій між київськими студентами і більшовиками під Крутами, де полягло в нерівній боротьбі 300 студентів. Сімдесят років не згадували про подвиг одержимих, тих, хто першим згорів на жертовному вогні в ім’я самостійної України. А день 29 січня, день бою під Крутами, став трагедією української молоді й цілої української суспільності.
Працівники публічної бібліотеки ім. Леоніда Новиченка підготували і провели героїко-патріотичну годину «Бій за майбутнє України» для учнів комунального закладу «Липоводолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів». Бібліотекар розповіла учням про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути, про подію, яка набула для українського народу символічного значення, про те, що Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
До уваги користувачів в публічній бібліотеці ім. Леоніда Новиченка  оформлено виставку-спомин «Крути: честь і трагедія України».







Комментариев нет:

Отправить комментарий