четверг, 19 мая 2016 г.

«Виявлення індивідуальних особливостей користувачів-дітей, їх творчих здібностей та нахилів. Організація змістовного дозвілля в бібліотеці»

Під такою назвою районною дитячою бібліотекою було проведено виїзний районний семінар по роботі з дітьми на базі Лучанської сільської бібліотеки, так як за підсумками роботи 2015 року вона визнана кращою бібліотекою року.
Відкрила семінар Світлана Лисенко – директор КЗ «Липоводолинська централізована бібліотечна система». Бібліотекар Лучанської сільської бібліотеки-філії Наталія Сімбердієва презентувала свою бібліотеку, розповіла, що вона працює в тісній співпраці з сільським будинком культури, загальноосвітньою школою, дитячим садком, проводить значну роботу по залученню користувачів-дітей до бібліотеки, до читання, проводить масову роботу, використовує активні інноваційні форми популяризації літератури, які сприяють інтелектуальному розвитку, поповненню інформаційного багажу юних читачів. Увагу користувачів бібліотеки привертають книжкові виставки: «Є така держава – Україна», «Село моє, краплиночка на карті», «З криниці пам’яті черпаємо любов», «Слово рідне, ти мені від Бога», «Душа природи чуйна і ласкава» та інші. Розмаїтою тематикою відзначаються заходи, що проводяться в бібліотеці – це уроки мужності, відео-бесіди, зустрічі за «круглим столом», флеш-моби, акції. Нещодавно при сільській бібліотеці почав діяти патріотичний клуб «Паросток», який об’єднує дітей 10-15 років, та клуб за інтересами «Вмілі господині», члени яких долучилися до благодійної акції «Бібліотека українського воїна» та зібрали й передали до м.Щастя 23 примірники художньої літератури. Заходи, які проводить бібліотекар, звичайно, не можуть в повному обсязі показати весь зміст морального виховання читачів. Однак, книга, як могутнє джерело духовного і культурного збагачення займає основне місце в роботі бібліотеки з виховання у користувачів-дітей національної свідомості, любові до ближнього, до рідного краю.
Учасники семінару з цікавістю слухали та занотовували консультації, які підготували для них працівники районної дитячої бібліотеки. Про бібліотечних простір для дітей та аспекти змін розповіла методист І категорії Лідія Мостова. Дуже цікаво та професійно про клуби за інтересами, нову якість, пошук та тенденції розвитку проконсультувала бібліотекар І категорії Ганна Гудим. Провідний бібліотекар Ганна Дяченко підготувала консультацію на тему «Бібліотекар – острів фантазії і творчості» (робота бібліотек під час літніх канікул).
З великим захопленням учасники семінару переглянули показовий масовий захід, родинне свято «Збираємо воєдино всю нашу родину», присвячене Міжнародному Дню сім, в якому взяли участь 5 родин: родини Сидорових, Сюсюкало, Панасейко, Лукаш, Ченчик.
Сценарій свята підготувала і провела Наталія Іванівна Сімбердієва. Значну допомогу в проведенні свята надали працівники сільського будинку культури.

В роботі семінару взяли участь і виступили: Любов Дикань, завідувач сектору культури Липоводолинської районної державної адміністрації та Лариса Тесленко, сільський голова Лучанської сільської ради. Підвела підсумки семінару заступник директора КЗ «Липоводолинська ЦБК» по роботі з дітьми Світлана Худолій.







Комментариев нет:

Отправить комментарий