среда, 17 февраля 2016 г.

«Фундатор відродження української держави»

«Фундатор відродження української держави» - під такою назвою в Липоводолинській ЦРБ ім. Л. М. Новиченка діє  книжково-ілюстративна виставка-персоналія, приурочена до 150-ліття від дня народження Михайла Грушевського, видатного українського історика зі світовим ім’ям, організатора української науки, політичного діяча і публіциста, голову Центральної Ради (1917-1918), академіка, автора понад 2000 наукових творів.
2016 рік на Україні визнано Роком Михайла Грушевського.
Головна заслуга М.Грушевського як вченого - історика полягає в тому, що він вперше ґрунтовно проаналізував основні віхи вітчизняної історії, розробив концепцію історичного розвитку українського народу, довів, що наш народ має своє власне прикоріння. «Так, ми Київська Русь,- писав Грушевський, - але разом з тим український народ, осібний народ, з своєю осібною мовою, історією, письменством».
«Батько нації», як його звали сучасники,- М.Грушевський завжди був і назавжди залишиться символом соборності, злагоди та українського єднання.
Книжково-ілюстративна виставка-персоналія «Фундатор відродження української держави» представлена двома розділами.
Перший розділ знайомить з історичним надбанням вченого – історика: багатотомним виданням «Твори», «Історія України», «Як жив український народ», «Ілюстрована історія України», «Предок» та інші.
Другий розділ -  життєвий шлях великого літописця. Достойне місце тут займають такі  видання як : фотоальбом «Михайло Грушевський», книга Ю.Тагліна «Михайло Грушевський» та книга Ю.Шаповал та І.Верба «Михайло Грушевський» та інші.

Презентована книжково-ілюстративна виставка-персоналія  - це не тільки вдячна данина поваги до великого  українця, а й прагнення повніше ознайомити читачів з інтелектуальним потенціалом вченого, його життєвим і творчим шляхом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий