среда, 9 декабря 2015 г.

Виховна година «Мій улюблений світ без насильства»

З метою привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, з 25 листопада по 10 грудня 2015 року в Україні проводилася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Працівники ЦРБ ім.Л.М.Новиченка приєдналися до цієї акції та провели виховну годину «Мій улюблений світ без насильства» з учнями 8-Б класу (класний керівник Мостова З.О.) місцевої спеціалізованої школи.
На зустрічі бібліотекарі Л.Лисенко і Л.Бойко донесли до присутніх, що насилля – є порушенням прав людини, адже 95 відсотків потерпілих від домашнього насилля – це жінки, а у 75 відсотків випадків страждають саме діти. При чому мова йде не лише про явні форми фізичного насилля, але й про його скриті форми. Насилля не завжди можна побачити, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому. Але, якщо бути уважним, тоді є шанс розпізнати його…

По закінченню виховної години були проаналізовані ситуації, які відбуваються в повсякденному житті підлітків. Школярі активно і зацікавлено взяли участь у обговоренні. Також був представлений тематичний стіл «Мої права – моє життя». Від організаторів учні отримали «Пам’ятки дітям”.



Комментариев нет:

Отправить комментарий