вторник, 18 августа 2015 г.



Головне державне свято України - День Незалежності. Сучасна Україна як самостійна та незалежна держава існує від 24 серпня 1991 року. У цей день її найвищий законодавчий орган - Верховна Рада прийняла «Акт проголошення незалежності України». Так рішуче Україна розпочала новий історичний етап. Україна – це суверенна і незалежна демократична правова держава.
Враховуючи значимість події в житті країни, працівники  центральної районної бібліотеки ім. Л.Новиченка в читальному залі організували яскраву книжково-ілюстративну виставку – натхнення «Свята моя земля, велична Україна» (до 24-ї річниці незалежності України). Представленим на виставці книгам властива патріотична тематика.  Адже на довгому і тернистому шляху українського народу до заповітної мрії – незалежності це подія великого історичного значення. Переглядаючи виставку, читач має змогу ознайомитися з розповідями про унікальну державу, що нині є однією з найбільших в Європі, з книгами, що містять історичні спогади, висвітлюють події, що передували незалежності України. Відвідувачі бібліотеки мають змогу знайти цікаві публікації, що відображають державні події в Україні, про історичних особистостей, які внесли великий вклад у розбудову держави.
Готуючи виставку працівники бібліотеки ставили собі за мету викликати у своїх читачів почуття патріотизму, любові до свого народу, поваги до українських традицій, відчуття своєї незалежності, прагнення жити в Україні в мирі та злагоді.
Тож нехай це свято:
                                   «Відродить наші паростки духовності,
                                     Додасть любові до землі й народу
                                     І допоможе цінувать свободу».

Комментариев нет:

Отправить комментарий