среда, 31 июля 2019 г.

Символ твоєї свободи


З нагоди 100-річчя Державного Герба України в читальному залі Липоводолинської центральної районної бібліотеки  ім.Л.М.Новиченка відбулася експозиція пересувної інформаційної  виставки «Символ твоєї свободи», організаторами якої є Український інститут національної пам’яті. На презентацію завітали голова Липоводолинської селищної ради Сергій Нищета та представники організацій та установ селища.
На виставці представлені унікальні експонати з фондів Національного музею історії України, Національного художнього музею, Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В.Вернадського та приватної збірки колекціонера Віктора Киркевича, що демонструють давню історію й ту важливу роль, яку Тризуб відіграє в історії України. Тут можна побачити зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи читинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Олексія Кохана.
До уваги глядачів представлені  артефакти доби Київської Русі: зразки  плінфу, цеглу та кераміку з Тризубом, Тризуб на монетах київських князів; артефакти доби відродження національної державності: символіку Тризуба як герба доби Української революції, фото, поштівки, тогочасні проекти печаток, прапори, банкноти, знаки розрізнення та відзнаки, а також низку цінних документів тогочасних українських державних структур.
Виставка діятиме до 10 серпня 2019 року, тож запрошуємо всіх охочих до перегляду.












Комментариев нет:

Отправить комментарий